Nog nooit was het zo eenvoudig.
Een inbraak of poging daartoe is voor veel mensen aanleiding voor (extra) veiligheidsmaatregelen. De meeste veiligheidsmaatregelen betreffen het beter letten op het afsluiten van deuren en ramen, betere sloten plaatsen op deuren  en ramen en het, ook bij afwezigheid, laten branden van de verlichting als het donker wordt.

Van de mensen die in hun leven te maken kregen met een inbraak geeft 40 procent aan dat zij, als ze vooraf hadden geweten wat de impact zou zijn, veel eerder maatregelen genomen zouden hebben om hun huis beter te beveiligen. “Bewustwording en aanzetten tot proactief handelen. Niet wachten totdat het jou overkomt. Een inbraak kun je nooit helemaal uitsluiten, maar je kunt wel, door zelf de juiste preventieve maatregelen te treffen, de kans erop zo klein mogelijk maken. Uit bijgaand filmpje blijkt (nu) ook dat het ‘kinderlijk eenvoudig’ is om m.b.v een ‘rolletje’ een gekantelde draaikiepraam te openen. Dus gaat u even boodschappen doen, bij voorkeur dan ook deze ramen (met name die niet in het zicht staan) dichtmaken (en afsluiten).

Dit filmpje is tijdelijk te zien om u te waarschuwen, en zal na enige tijd worden verwijdert. Wilt u meer filmpjes zien over inbraakmethodes kijk dan o.a. op de website van politie.nl

 

Wat kunt u nog meer doen dan alleen bouwkundige beveiliging? In principe is dan een signaleringssysteem aan te bevelen. Een betaalbare woonhuisbeveiliging is er al vanaf €598. (Lees verder of bel 088-8887666)